Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj

10 dkg mangalicazsír

15 dkg vöröshagyma

2 dkg fokhagyma

15 dkg zöldpaprika

őrölt bors

liszt

 

Tócsni hozzávalói:

50 dkg burgonya

5 dkg liszt

1 db tojás

só, őrölt bors, fokhagyma

 

Hagymasaláta hozzávalói:

25 dkg vöröshagyma

½ dl ecet

5 dkg cukor

Böllérmáj

 

 

A hagymasaláta elkészítése:

A forrásban lévő vízhez hozzátesszük az ecetet, kevés cukrot és sót. Ebbe beletesszük a karikára vágott vöröshagymát. Hagyjuk egyet forrni, majd a lében kihűtjük. Ízesíthetjük kapribogyóval, olívaolajjal.

 

A máj elkészítése: A

májat felszeleteljük, lisztbe mártjuk és felhevített zsiradékba sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Az elősütött májhoz hozzátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, színes kaliforniai paprikát. Ízesítjük borsikafűvel és borssal. Ezt együtt megpároljuk.

 

A tocsni elkészítése:

A megtisztított burgonyát vastag reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, ízesítjük fehérborssal, sóval, fokhagymával, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól formázható állományú legyen. Jól összekeverjük. Fontos, hogy sütés előtt készítsük el, mert egyébként megfeketedik. Kevés zsiradékon a tallérformákat szép pirosra sütjük.

 

Minden jog fenntartva - www.lacibacsi.hu