A rostélyost kiklopfoljuk, borssal megszórjuk, mustárral
megkenjük. Sütés előtt sózzuk. Forró zsiradékon elősütjük.
Pörköltalapot készítünk:
felhevített zsiradékon apróra vágott hagymát üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk
a kockára vágott paprikát, s tovább hevítjük. Rátesszük a fűszerpaprikát.
Oldjuk a színét és felengedjük kevés vízzel. Jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a
meghámozott, felkockázott paradicsomot, őrölt köményt, fokhagymát,
ételízesítőt. Ebbe a tartalmas pörköltszaftba pároljuk az elősütött rostélyost.
Körete: gombapéppel töltött
burgonya.
A burgonyát héjában megfőzzük,
megpucoljuk, félbevágjuk, s a közepét karalábé vájóval kivájjuk. Ezt töltjük be
a gombapéppel.
Az elősütő zsírba beletesszük a
finomra vágott hagymát és gombát. (A gomba spóratartó lemezeit – ha nagyon
sötét – karalábé vájóval kiszedjük. Így nem lesz sötét színű a töltelékünk.)
Megszórjuk kevés ételízesítővel, s lepároljuk. Kevés, egész felvert tojással
megkötjük. Ezzel töltjük be a burgonyát.
A tálra feltesszük a betöltött burgonyát és a rostélyost. Mindkettőt
áthúzzuk a tartalmas pörkölt szafttal. Megdíszítjük paradicsom rózsával,
snidling szárral, s a tányér szélét körbeszórjuk apróra vágott zöld kaliforniai paprikával.
|