Hozzávalók:

 

4 szelet rostélyos

10 dkg zsír

10 dkg vöröshagyma

2 db zöldpaprika

2 db paradicsom

2 dkg fokhagyma

őrölt bors

4 db burgonya

20 dkg gomba

5 dkg vaj

1 db tojás

kömény

ételízesítő

Kossuth rostélyos

 

 

A rostélyost kiklopfoljuk, borssal megszórjuk, mustárral megkenjük. Sütés előtt sózzuk. Forró zsiradékon elősütjük.

 

Pörköltalapot készítünk: felhevített zsiradékon apróra vágott hagymát üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, s tovább hevítjük. Rátesszük a fűszerpaprikát. Oldjuk a színét és felengedjük kevés vízzel. Jól kiforraljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, őrölt köményt, fokhagymát, ételízesítőt. Ebbe a tartalmas pörköltszaftba pároljuk az elősütött rostélyost.

 

Körete: gombapéppel töltött burgonya.

 

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk, s a közepét karalábé vájóval kivájjuk. Ezt töltjük be a gombapéppel.

Az elősütő zsírba beletesszük a finomra vágott hagymát és gombát. (A gomba spóratartó lemezeit – ha nagyon sötét – karalábé vájóval kiszedjük. Így nem lesz sötét színű a töltelékünk.) Megszórjuk kevés ételízesítővel, s lepároljuk. Kevés, egész felvert tojással megkötjük. Ezzel töltjük be a burgonyát.

 

A tálra feltesszük a betöltött burgonyát és a rostélyost. Mindkettőt áthúzzuk a tartalmas pörkölt szafttal. Megdíszítjük paradicsom rózsával, snidling szárral, s a tányér szélét körbeszórjuk  apróra vágott zöld kaliforniai paprikával.

 

Minden jog fenntartva - www.lacibacsi.hu