Hozzávalók:

 

50 dkg    borjúhús

5 dkg      olaj vagy zsír

5 dkg      vöröshagyma

1 db        zöldpaprika

               só, fűszerpaprika

1 dl         kancsós tejföl

               liszt

 

50 dkg    túró

6 dkg      búzadara

6 dkg      liszt

2 db        tojás

5 dkg      vaj

               só, kapor

2 dl         kancsós tejföl

Borjúpaprikás kapros túrógombóccal

 

Az áttört túróhoz hozzátesszük a kaprot, sót, a felvert tojást, a tejfölt, a búzadarát és a lisztet. Elkeverjük, egyneműsítjük. Hagyjuk állni, hogy a dara megduzzadjon. Forró vízbe olajat, sót  teszünk, s gombócokat kifőzzük. Formázhatjuk A gombócot fagylaltos kanállal is.

 

Kevés finomra vágott hagymát és zöld paprikát zsiradékon üvegesre hevítünk. Rátesszük a piros paprikát (felét, mint általában a pörkölteknél, hogy a tejfölös habarás szép világos legyen). Oldjuk a színét, majd felengedjük kevés vízzel. Hagyjuk, forrni, hogy a hagyma és a paprika szétessen. Rátesszük a kockára vágott borjúhúst. Lassú tűzön készre főzzük.

Tejfölös habarással bekötjük. Szép világos színű paprikást kell, hogy kapjunk.

 

A gombócok mellé tálaljuk a borjúpaprikást. Megdíszítjük paradicsom-rózsával, kaporral. A   gombócokat áthúzzuk simára kevert kancsós tejföllel.

 

Minden jog fenntartva - www.lacibacsi.hu