Hozzávalók:

1 kg     görögdinnye

1 dl      vörösbor

5 dkg   mazsola

5 dkg   cukor

3 cl      citromlé

szegfűszeg

fahéj

3 dkg   keményítő

2 dkg   vaníliás cukor

5 dkg   méz

 

Toast:

Feketekenyér

Füstölt sajt

Mandula

Görögdinnye leves

A görögdinnyét jól megmossuk, majd a felénél háromszög vágásokkal körbevágjuk. Félbevesszük. A dinnye húsát fagylaltos kanállal kivájjuk. Néhány mag nélküli gombócot meghagyunk levesbetétnek, a többit szitán átpasszírozzuk.

Az így kapott dinnye levét felmelegítjük, kevés mézet, cukrot teszünk bele, vörös bort adunk hozzá.

 

Ízesítjük citrommal, fahéjjal, szegfűszeggel. Étkezési keményítővel kicsit bekötjük. Lehűtjük.

 

Betétje a meghagyott mag nélküli dinnye, amit összekockázunk és vörösborban áztatott mazsola lesz.

 

A dinnye héját jégágyra tesszük, s beletálaljuk a levest.

 

Pirított fekete kenyérből füstölt sajttal és pirított mandulával megszórt toastot kínálunk hozzá.

 

Minden jog fenntartva - www.lacibacsi.hu